Conf.univ.dr. Raluca Rogoveanu va susține un workshop pentru elevii de Liceul Grigore Moisil din Tulcea

Workshop-ul “Making Waves: Youth Participation in the Romanian and Global Civil Society/ Să facem valuri: Participarea tinerilor români in societatea civilă” va fi susţinut în limba engleză de către Raluca Rogoveanu, pentru elevii din clasele a XI a şi a XII a de la  Liceul Grigore Moisil din Tulcea. Evenimentul va avea loc in amfiteatrul liceului de la ora 12, in data de 23 septembrie 2022.

 

Acest atelier, sponsorizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii in România si implementat de American Council for International Education-Romania, face parte din seria celor 25 de workshop-uri din cadrul programului “Celebrating 25 Years of Strategic Partnership”.

 

Raluca Rogoveanu este Conferenţiar Universitar Dr. la Facultatea de Litere, Universitatea Ovidius, Constanţa si alumna U.S. Department of State (SUSI 2011), Senior Fulbright Fellow la  UCLA (2013-2014) şi Balch Fellow la Historical Society of Pennsylvania (2017).

 

Prezentarea, urmată de o discuţie antrenantă, va pune în evidenţă structura societăţii civile şi rolul acesteia în responsabilizarea instituţiilor guvernamentale, promovarea transparenţei şi identificarea problemelor critice sociale. Ghidaţi de studiile de caz, elevii vor explora posibile forme de participare in societatea civilă din România.image0.png