Studenții și masteranzii în domeniul Științe ale comunicării din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) au fost premiați, duminică, 22 mai 2022, la Sesiunea de comunicări științifice studențești „Informare și cunoaștere în lumea digitală”, organizată de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) de la Universitatea din București. Alături de studenții și masteranzii de la UOC și de la Universitatea din București, la manifestarea științifică au participat și studenți de Universitatea Transilvania din Brașov (Facultatea de Sociologie și Comunicare) și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice).
Ionela-Luiza Mircică, studentă în anul III la Specializarea JURNALISM din cadrul Facultății de Litere a UOC, a obținut primul loc cu cercetarea „Strategii creative de promovare pe rețelele sociale în perioadă de criză multiplă”, îndrumată de lect.univ.dr. Mariana Bafană, coordonatorul Specializării Jurnalism UOC.
Andreea Cabason, studentă în anul III la Specializarea Jurnalism,a obținut locul al doilea cu cercetarea „Limitele libertății de exprimare în contextul cyberbullying-ului. Studiu de caz: RB”, având-o ca profesor îndrumător pe conf.univ.dr. Raluca Petre, coordonatorul programului de studii masterale Relații publice și dezvoltare interculturală (RPDI) din cadrul UOC.
Alina Iordan, masterandă în anul II la programul Relații Publice și dezvoltare interculturală, a obținut locul al treilea cu cercetarea „Comunicarea universitară în Constanța: organizațiile publice și private de învățământ superior”, lucrare coordonată de conf.univ.dr. Raluca Petre.
Andreea Florina Mînzățeanu, studentă în anul III a Specializării Jurnalism, a obținut un premiu special la categoria „Actualitate”, cu cercetarea „Dezinformarea în context pandemic. Studiu de caz: activenews.ro, ortodoxinfo.ro, qmagazine.ro, libertateadeopinie.home.wordpress.ro și r3media.ro”, coordonată de lect.univ.dr. Ada Codău de la UOC.
Tot la categoria „Actualitate” a fost premiat și Petruț Iacob, masterand în anul II al programului RPDI de la UOC, cu cercetarea „Jurnalism și/sau relații publice în agenda presei la nivel local”, coordonată de conf.univ.dr. Raluca Petre.
Nu în ultimul rând, Paris Rafti, student în anul III la Specializarea Jurnalism UOC, a obținut un premiu la categoria „Originalitate”,cu cercetarea „Producția de conținut în presa digitală sportivă. Studiu de caz: Digi Sport”, coordonată de lect.dr. Valentin Vanghelescu de la UOC.
Este o tradiție ca studenții din domeniul Științe ale comunicării din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța să participe la sesiunea anuală de comunicări științifice organizată de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.