RELATII PUBLICE SI DEZVOLTAREA INTERCULTURALA

  Misiunea și obiectivele programului de studii:

 

RELAȚII PUBLICE ȘI DEZVOLTARE INTERCULTURALĂ

 

 

Programul RELAȚII PUBLICE ȘI DEZVOLTARE INTERCULTURALĂ este un master profesional, care își propune să formeze specialiști în comunicare publică cu solide competențe interculturale. Rezultat al proiectului de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria, Cross-border University Network for Intercultural Cooperation, cod MIS ETC 795, acest program se impune deoarece transformările instituționale au fost mai accelerate decât profesionalizarea comunicatorilor. Replicarea bunelor practici este îngreunată în momentul de față de insuficienta articulare la nivel academic a practicilor cu principii teoretice, studii de caz și cercetare ca o logică a acțiunilor instituționale interculturale riguros fundamentate teoretic și metodologic. Masterul își propune să profesionalizere resursa umană din domeniul comunicării instituționale în context intercultural, fiind primul de acest fel în domeniu, la o universitate de stat în sud-estul României.

Viziunea pe care acest program o propune este una de gestionare responsabilă a reputației și bunelor practici instituționale prin cultivarea unei relații de încredere între organizații și publicurile acestora.Competența interculturală se va dezvolta prin studierea limbilor străine și facilitatea înțelegerii și acceptării alterității.

Comunicatorii formați în cadrul acestui program vor fi capabili să dezvolte și să aplice strategii de comunicare pe termen lung pentru organizații și comunități, să gestioneze campanii complexe de comunicare, să realizeze produse de relații publice pentru diverse suporturi și platforme, să susțină în mod coerent și pertinent proiecte și mesaje publice, nu în ultimul rând să răspundă corect în situații de criză. Programul va forma comunicatori profesioniști, purtători de cuvânt, specialiști ce vor putea să fie o voce reprezentativă în sfera publică interculturală, cultivând un management al reputației solid, bazat pe o viziune specifică.

Programul se adresează absolvenților nivelului licență din toate domeniile, precum și practicienilor ce și își doresc structurarea, formalizarea și recunoașterea activităților pe care le desfășoară.

Conform COR, specialistul în relații publice planifică, dezvoltă, implementează și evaluează strategiile de informare și comunicare care asigură înțelegerea și imaginea favorabilă cu privire la companii și alte organizații, bunurile și serviciile acestora, rolul lor în cadrul comunitătii.

 

Calificări profesionale, conform înregistrării la Agenția Națională a Calificărilor:

Cod - COR 2019:

Grupa de bază 2432 – Specialiști în relații publice

243201 -  Specialist în relații publice;

243202  - Mediator;

243204  - Specialist protocol și ceremonial;

243206 -  Purtător de cuvânt;

243207 -  Brand manager;

243208 -  Organizator protocol;

243209 -  Organizator relații;

243210  - Organizator târguri și expoziții;

243222  - Manager atragere fonduri.